FRIDAY

Denna veckan har inte varigt den bästa, det har verkligen gått upp och ner för mig!! Idag var vår skola i Down town Nashville, första gången för mig... Ganska sjukt eftersom jag bor 5 min ifrån och har velat åka dit hur länge som helst!! Men det var jätte fint där! Vi kollade på en balettuppvisning inspekterat av Spaien! Sen åkte hela skolan typ 150 elever, yes en liten skola! Tillcici's för pizza buffé!! As gott! Dom hade tom chokladpizza, haha och 15 andra sorter!! 

Imorgon ska jag äntligen få träffa en Svenne, Ruth som bor någo timme från mig är i Nashville med hennes Vfamolj och vid tre träffar jag henne på ett mall kommer bli rätt najs att få snacka av sig lite!! 


Ska sova nu, och innan jag drar imorgon tänkte jag få lite plugg gjort!! Har Endel till måndag, bl.a. Välja ut tre foton jag tagit som sedan ska vara med i en tävling, ett ska vara favvo foto, ett något i rörelse och tredje när det är fokus på en sak oc suddig i bakrunden! 

Tänkte bl.a. Välja dessa två





It's not always easy, but to try is the best you can do!

Lite bilder från går kvällen, allt var jätte bra och kul till jag fick frågan om jag var "saved" fattade inte först och var rätt så förvirrad men sen sa de " ja om Gud finns med i ditt hjärta" sa lite haft förvirrad nja tror inte direkt på Gud eller är speciellt religös.. Något som är väldig jobbigt här är frågor om just religion.. Vill ju kunna ha vänner med känns på något sätt "tvungen" att gilla Gud för att de ska gilla mig, svårt att förklara men det är ungefär som om, att komma till en skola fullt av fotbollsspelare, det ända dom snackar om är fotboll menades du är en hästtjej, och ogillar fotboll... För att du ska kunna passa in och kunna få vänner måste du nästan börja gilla fotboll... Helt ärligt och ja sorjligt nog är det sant om man tänker efter, har tänkt på det ett tag och hur jag ska formulera mig så ingen blir besviken.. Tror jag lyckads hyfsat bra. Nog om det!! Här är bilderna 

Måste säga att det var så amrekanskt det kunde bli, mitt ute på landet, fick testa på min första somre, måste få tag på bilden av Allison!! lira lite fotboll, värma mig vid elden, spela volleyboll och  ( grymt dålig) musik i bakrunden & självklart föräldrar-kontrollerat! Haha! 







Idag var det upp tidigt, snackade med Lollo, bästa!! Missade Vendela med det får vi ta igen snart!! Sen iväg till 3h i kyrkan, och sen lunch' har inte gjort mycket mer idag! Måste ta tag i lite plugg har 12 uppgifter i matten tills imorgon, men är rätt van sen jhg så börjar väl nångång ikväll' 



LAST DAY OF THE SPIRIT WEEK!

De två senaste dagarna har vi haft full upp i skolan med spirit week, vi har haft massa klasstävlingar, uppträdanden osv!! mycket roligare än de vanliga veckorna, igår hade vi parade vilket var att de olika klasserna hade satt upp tre olika tävlingar, allt frrån hoppborg till träffa djur i hagen, eller basketboll, sen fick middle school och självklar vi också göra de olika sakerna de som hade fått flest beskökare på sin station vann... självklar vann seniors... jävla vad överraska man blir!! Igår var det homecominggame och dance... japp kan sammanfatta det så här, jävligt kallt, kul att de dom som var med i homecoming courten och dansen var ungefär som en lågstadie disco.. lite skilland om man gämför med jhg-festerna.. men det hela slutade runt 12 då Marissa hämtade upp oss... haha förstår varför inte hon gick iaf!!
 
 
Idag sov jag till halv ett... haha åt lunch och åkte iväg för att köpa lite saker till en suprise jag ska fixa.. hemligt, hemlig men hoppas på att det kommer bli bra! fick även med mig två träningsplagg från reebook, byxor och en långarmad tröja för 400 spänn är rätt okej! 
 
Ikväll fråga Kenyah mig om jag ville med på en bonfire at Reed Austins house, så ska förmodligen dit vid 7 med Jenni... lite folk från skolan kommer nog befinna sig där!! inte helt klart än om vi får gå för vår värdfamilj men hoppas på det bästa!! 
 
Me and Kenyah at the homecominggame! Hon blev vald för hennes freshmenclass 
Jessica ( min värdsyster 94an)  som förra året blev utsädd till queen som mnu lämnade över kronan till Hayle som blev detta årets queen!
 
 

2 months in the states- SPIRIT WEEK, DAY 3!!

Fick mitt paket idag av mamma och det gjorde verkligen min dag hundra gånger bättre, TACK MAMMMI! Hur som helst så hade vi oppesiteday idag och jag hade snackat ihop mig med en tjej som heter Emma, så hon skulle fixa så hon blev dag och jag natt! Hade svarta kläder och en månde hängande runt halsen, blev utsädd till dagens bästa utklädnad, men eftersom Emma blev det i måndags så tyckte rektorn att något annat "par" skulle få vinna, lite synd menmen kul ändå att folk gillade vår ide! 


Dagens andra stora händelse var djungelvrål, gick bokstavligen runt till alla high school students och tvinade de smaka dom, dog av skratt varje gång jag  såg deras min!! Lärarna fick också smaka, men några var lite rutti och hade smakat de innan och gillade även dom, annars var det in och ut genom munnen igen, haha! Folk fråga flera gånger om detta verkligen var godis eftersom de tyckte att godis skulle vara sött och inte salt, och det var inte många som Trodde att vi åt det som godis utan att det var ett stort skämt-godis typ! 

Hade nog två riktiga lektioner idag, resen av tiden lades på at träna inför morgondagen då vi olika grades ska uppträda och göra vår show, lär bli intressant! Vi ska änven spela volleyboll, och köra cheerleading vilket jag är med i, VAD GICK FEL?!? Men det ska nog gå bra!!  





SPIRIT WEEK- Monday!

Som rubriken säger är det spirit week denna veckan, började måndagen med Cartoon-day, slängde på mig min thing 3 tröja och så var jag redo för skolan.. Imorgon är det dress your best day, skolfotto (yeeees) och på eftermidagen ska vi göra något som jag vellat göra jätte länge, åka iväg till ett collage och lyssna på människor som var Judar i Tyskland under Hitlers tid, inte många som fortfarande lever med är ortolgt glad över att jag får chansen att lyssna på de som fortfarande lever. 
 
Annars har det varigt en vanligt skoldag, till min förvåning var lärarna mer angagerade än vi elever när det gäller att gå in för sin roll till att klä upp sig... jätte kul när rekton skulle vara seriös samtidigt som han stod där och såg riktigt dum och rolig ut i hans outfit, haha! 
 
Här får ni shemat för alla dagar under spirit week, tror denna veckan kommer bli toppen, sen är det homecoming game och dance på Fredag, ingen date men klarar mig hur bra som helst utan, haha!! 
 
 

LAST DAYA IN THE PARADISE

Surfletionen vi skulle ta blev inställd pga att vågorna var för dåliga så istället åt vi brunch, chillade på en annan strand 20 min bort och tillslut lite shopping, fick med mig två tränings shorts från Nike för endast 70 kr/st, visa bilder sen! På kvällen gick vi ut och åt fick prova på jätteräkor vilket var super gott!! Lite bilder som summerar torsdagen!
Och började självklart dagen med en springrunda + dopp i havet!! Sjukt skönt att hoppa i havet när man lökar sönder!!









Fredagen började med springrunda + dopp i havet! Vid halv ett drog vi till en hamn i Panama city för att några av oss skulle få åka ut med en båt och snorkla med delfiner (!!!) så himla fin upplevelse om ni får chansen, GÖR DET! Vi fick även dyka ner på över 4 M djup och se massa fiskar och snäckor! Vi var en timme tidig så vi fick låna hamnens pool innan som låg precis vid havet, jätte fint var det! 

Vid fem var vi tillbaka och färdiga för avfärd för att gå och käka på ett utomhus mall precis vid stranden, köpte en smoothie och en bar, precis vad jag behövde! Lite bilder Från dagen! 








Idag vaknade jag upp för min sista springrunda + morgondopp här nere eftersom vi drar tidigt imorgon och ingen hinner duscha! Chillade sedan hela dagen nere på stranden och fick skypat med mamma och pappa! Sen har jag packat pch städat resten av eftermiddagen och kan knappt fatta att veckan gått så fort som den har gjort är sjukt ledsen att vi ska åka tillbaka imorgon och att skolan börjar igen, hade lätt stannat här hela året haha, nejmen älskar stranden och värmen! 





ROAD TRIP GEORGIA/FLORIDA #2

Somnade inte förens ett igår, fick snackat med en massa kompisar hemma i Sverige, värdens bästa!! Vaknade vid åtta idag, snackade lite med Lina, åh vad den tjejen kan få mig på bra humör! Drog sedan ut och sprang (!!!) på stranden (!!) som jag saknat det!! Det var så sjukt skönt efter mina 45 min!! Ska lätt göra det imorgon också! Käkade en god frulle bestående av skivade äpplen och clementiner samt yoghurt! 

Chillade och drog sedan ner till stranden, halv två kom vår "lärare" som skulle hålla en class i hur man bygger sandslott, haha! Men lärde mig en del och 2h senare fick vi dessa två resultaten! 
Kunde inte varigt mer nöjd!! 




Sen badade vi och solade lite till, och gissa vad, jag såg en defin simma ute i havet, så himla fin den var!  börjar iaf få tillbaka min sommarbränna nu!! 
Vi ska snart ut och äta kvällsmat är sjukt hungrig, inte käkat på hela dagen. 

Morgondagens planer är att jag och några tjejer ska få surfa (!!) så sjukt coolt, något jag alltid velat göra! Sen ska vi förhoppningsvis till ett outlet mall och på kvällen ska alla vi tjejer fixa kvällsmat här hemma, kommer nog bli jätte mysigt! 


<3



ROAD TRIP GEORGIA/FLORIDA! #1

Har haft ett otroligt bra start på detta höstlov! Bilade i 3h ner till Atlanta och six flags, Åke massa karuseller och blev ett litet barn iggen! Hade dock ont 
i huvudet så åkte inte allt jag ville men missade bara en Eller två åk. 

På kvällen ÖSTE det ner har aldirg sett så mycket regn innan, så halloween special fick vi tyvärr skippa! Vi åkte istället till en restaurang där jag fick värdens största tacosallad!! Hade inte ätit något på hela dagen utom ett äpple så den satt fint!! Åkte tillbaka till hotellet proppmätt, snackade lite och sov sedan.







Gick upp tidigt dagen efter, åt frulle och packade ihop sakerna och checkade ut från hotellet. Vi åkte till Down town och besökte "world of cocoa Cola" ångrar inte en sekund att jag hängde med, sjukt coolt! Har de flesta bilderna på mi kamera men här är några!! 




  
Sen åkte vi och käkade och sen satte vi oss i bilarna för 5h resa ner till Florida! Vi stannade i alibama för toa besök på donen, har aldirg gillat donken så mycket innan, Gud vad skönt det var att få sträcka på sig, haha. 

Sallad nr2 också sjukt stor!! 

Mango och annans smoothie! 


Hade lite pizza mys här på kvällen och gick en runda på stranden sen sova alla gott!! 


Gick upp rund 11 idag och åt frulle, sen gick vi ner till stranden, brände mig lite med det har lagt sig nu!! Sjukt skönt att bara få ligga och chilla där medan alla andra pluggar fysik och matte och allt annat ni har där hemma!!

Fick i mig lite lunch sen yrade vi rundor för att hitta glasskiosken, och det var nog den godaste glassen jag ätit här i USA, inte för söt och perfekt portion dvs inte en STOR när man beställer en liten!




 





Vi gick ner till stranden igen för att ta lite bilder på solnedgången ( på min kamera så de får ni vänta med att se) solen går ner vid 18/18.30 här så det är mörkt rätt tidigt!! 

Om 10 mi ska vi iväg för kvällsmat, haha känns som om vi äter hela tiden... Men man äter ju tre gånge om dagen.. Fast det låter sjukt mycket mer!!! 

Detta blev ett långt inlägg, är det något ni undrar så fråga!!! 




NeXT Atlanta-six flags-Panama city!

Klockan är halv sju här och snart är allt färdigpackat och så åker vi med fem utbytesstudenter och två värdsystrar till Atlanta där vi stannar för soc flaga och halloween special! Sen vidare till Florida och la party staden Panama city, haha det ända folk säger när jag säger att jag ska till Panama på lovet! 

Igår hann jag med lite shopping, lovar att fotta allt jag köpt här efter Florida' måste hålla mina önskemål, right?!

Just nu är der typ regnsstorm utanför, storm i Panama... Yees det börjar bra typ! 

Min nya bästissss







 

HOW DO YOU LIKE AMERICA SOFAR?- classic fråga!

Älskar era komentarer, det gör min dag utan krydd! fortsätt så!!
 
NU är det äntligen fallbreak, så sjukt najsss! Hade en 3h dag och vi hade typ pyssel i olika grupper, och ja min grupp var speciell men ändå rätt skön. Efter det körde Marissa mig och jenni till ett mini shopping ställe, köpte ett par fin skor, ett par flipflopp, ( pallar inte lägga upp bild som en äkta bloggare men det får ni lev med), käkade, och snckade med några svennar på fejan. Skulle egentligen se bio men det hade stått fel tid på deras hemsida så vi åkte hem istället och skulle åkt tillbaka nu ikväll men idet var 18+ och ingen ville se den med oss, haha mobbade typ. Ska snart ut och äta med el familja, typ classic by now. Sen är det bara TVÅ DAGAR KVAR till Florida!! ska bli sjukt skönt att komma iväg! 
 
och om det är något ni undrar KOMENTERA SÅ SVARAR JAG!!
 
Värdens bästa!!
 
 
 
 
 
 
 

The difference between Sweden and America #1- SKOLAN

 
 
 
Tider i skolan är väldigt olika, man kan börja en lektion ex 1.57 pm och sluta 2.43, mellan varje lektion har man exakt fyra minuter innan det ringer in till nästa lektion, och många i Sverige klagar på att 10 min inte räcker, haha säger jag bara. Alla har pause mellan lektionerna samtidigt så det är i princip kaos ute vid skåpen. När det ringer ut från en lektion rusar alla ut från klassrummet och struntar i om läraren är klar eller inte, MEN efter som jag går på en kristen skola så på bibellektionerna kan läraren be alla stanna kvar om hon är mitt uppe i något viktigt som att be eller liknade, oftast händer inte det utan att går när lektionen är slut. Mednas i Sverige kan man sluta 10 min tidigare utan problem eller stanna över några minuter. Jag har samma ´tider varje dag och har samma schema varje dag, ja det är rätt enformigt men jag får gilla läget. Går mellan 8.40 am - 3.40 pm. Medans i Sverige så har man olika lektioner/tider varje dag. 
 
I Sverige väljer vi pogram... medans man väljer klasser i Usa, det finns ett stort utbud av klasser eller ja inte på min eftersom den är liten men på de stora public high schools finns det flera hundra klasser. Jag har valt algerbra 2 vilket är ungefär som nians matte, photography har faktist lärt mig lite mer om hur jag ska hantera min kamera, English, US history, Bioligi, sen är det olbigatoriskt på min skola att ha bibellektion vilket är en stor chock för mig, eller det kan vara intresant ibland men vissa saker tycker jag de överdriver med och fantiserar ganska mycket. Elever på skolan kan även bli placerade med att hjälpa läraren eller som jag hjälpa till i köket, tycker om mattanterna jätte mycket så för mig gör det inte så mycket, men kan bli lite lång tråkigt när det inte finns något att göra, men det funkar. De klasser som jag har är väldigt lätta och många är sjukt tröga, jag menar HUR kan man få noll på ett test som läraren har gått igenom dagen innan exakt hur det ska vara, i princip omöjligt enligt mig, men det är folk som lyckas med det här. 
 
Att ha en cafeteria i skolan i usa är självklart, i sverige finns det inte på alla skolor men mågna har det. hur som helst, har inte sett en frukt eller något som tillhör kategorin ''nyttigt'' allt är fyllt av socker, socker och ännu mer socker, folk tar med godis och dricker fyllda med SOCKER in på lektionerna , äter det på rasten, på lunchen ja hela skoldagen i princip. Något som är välldigt populärt i usa är ICE tea, det är vanligt te med ton av SOCKER, sjukt söt enligt mig och testat på det men kör på vatten här. 
 
Läxor och prov i Sverige får vi reda på provet iaf minst en vecka innan och läxorna brukar vi få några dagar på oss att göra, proven i Sverige brukar vara runt 3h om inte mer, ibland mindre.. Men i usa kan vi få reda på att vi har prov dagen innan eller quiz som är ett mini test, dock får vi också reda på exakt vad vi ska kunna så att får A/B är sjukt lätt, ligger på A i tre ämnen och C i ett haha US history, hatar historia och på engelska är det bara jobbigt... Testen eller quizen är jätte korta min längsta lektion är lixsom 40 min så länge test än det finns inte. 
 
Visa rekpekt mot läraren är något man måste göra i usa, ber läraren dig att göra något är det bara att göra det, annars är du rätt körd. Läraren i Usa kan be dig att städa hans skrivbord eller hämta något utan problem.. ofta får du extra poäng om du ger läraren en present eller likande, man kan får extrapoäng på väldigt konstiga saker, typ, att hitta rätt sida i boken snabbast, vara allmänt trevlig, fylla på saker i klassrummet, som servetter eller likande... ja listan kan göras lång. 
 
 
 

BILDBOMB #1


Mitt biologiprojekt!! Fint va?!

I skolan!! 
Gooodisss



The cheesecake Factory, i helgen med Isabellas familj!! 

Snaps!! 




OCTOBER

Ny vecka och Ny månad!
 
Denna månad är det hallownens månad, alla amrekanare överdriver extremt mycket när det gäller halloween, Wallmart är full  av massa halloween sakener. Dock så firar inte min värdpappa halloween men tror vi ska till min IEC och ha en sleepover där i slutet av månaden vilket kommer bli jätte kul. 
 
Idag och igår har vi hållt på att förbereda inför spiritweek,  som är efter fallbreak alltså om 2 veckor, där vi ska ha olika teman varje dag, kommer säker bli jätte kul, vi ska även göra en show, ha olika tävlingar och sedan the homcoming game and dance! 
 
Nu är maten äntligen klar så ska käka och om ni inte har något liv gå in på Rova och Fredriks blogg HÄR
 
 

RSS 2.0