NYC-trip

Hade den mest underbra helgen på år! Det var det bästa beslutet jag gjort och är sjukt glad att jag fick åka till the big apple! Att få spendra 30h på bussen gjdrde mig inget, utbytesstudenter är så sjukt bra. alla förstår varandra så himla bra! träffade människor som jag kommer sakna och kommit nära på mindre än 4 dagar! 
 
 
Dag 1- gick upp 04.00 och bussen en timme bort avgick vid 07, vi åkte ner till ohio och hämtade upp lite folk innan vi åkte vidare, stannade i PA för käk och lite toastopp, klockan 19.30 var vi framme på mallet i New yeasy köpte lite på VS och en smothie! På hotellet råkade vi stöta på en hel grupp av andra utbytisar, det slutade med att vi hade att ''party'' på hotellets gym! 
 
 
 
dag2- vaknade upp vid 7, åt frulle och 8 satt vi på bussen påväg in till NYC! tog e båttur runt, dock regnade en massa. Vi besökte 9/11 och på kvällen åt vi middag på ett medeltidsställe med hästar och allt! Satt uppe till 12 och snackade med folk  innan jag somnade. 
 
Dag3- Packa och upp från hotellet, åkte in till standen och rundtur på manhatha, dock regnade hela dagen gick rundor på time square, 5th ave hela dagen och shoppade innan vi avlutade kvällen på top of the rcok, dock regnade och var muligt så vi kunde inte se mycket. klockan 21 satt vi på bussen igen, satt uppe och snckade med underbara personer till 2, sov inte alls bra vaknade 5 gånger och fick knaoot 4h sömn! Men mysig var det! 
 
 
dag4- hemma och död. fick även träffa min nya värdfamilj idag, flyttar in så fort alla papper är klara ch det verkar super bra. det är en tjej i mitt tennislag och mamma & pappa, 2 katter, 1 hund! ska plugga lite och förbereda inför skolan imorgon, puss! 
 
 
 
 
 

ACAD-A-ME AWARDS AND WESNER TAXIDO SENIOR MODEL SHOW!
Q/A

Q-Hej kan inte du ha ett frågor och svar inlägg? 
Här kmr några frågor isf: 
Är highscool som i filmer, typ att cheerleder och fotbollskillarna är de populära och att det typ är fest hela tiden? 
Var alla hjärtansdag kul? Fick du nåt, och gav du nåt? 
Vilken organisation åker du med? 
Vad är bra respektive dåligt med den? 
Vilka regler har din vfamilj satt upp åt dig? 
Vilka regler har organisationen? 
Gick du på nån sport innan så att du var tillräckligt bra för att vara med i laget Sverige? 
Är det lätt elr svårt att komma in i gäng? 
Jag har E, G i engelska, tror du att jag klarar mig på det om jag åker till USA? 
Hur är människorna där? 
Och killarna hur är dem? 
Tack!
 
A- Vissar delar är som i filmer, men nä de poppulara är inte alltid cheerleaders men det blir myckett att dom hänger med fotboolls killarna eftersom dom hänger med på deras matcher osv!!
-Hmm, Vet att vi delade ut blommor i skolan i klasserna, folk gick rundor med stora nallar osv. Fick glass i min leadershipclass, och en fick jag en chokladask. 
-Jag åker med EF high school year
-Jag skulle villja skriva så himla mycket mer, men eftersom en kille blev hemskickad pga att han snackade skit om EF på facebook så avvaktar jag, men jag kan säga såhär, jag kommer nog inte på något bra tyvärr. 
-Dom jag bor hos nu har jag inte speciellt många reglar, men hjälpa till hemma, höra av sig om jag inte är hemma innan 12 men dom är inte jätte noga med det. Dom vill att jag ska kunna träffa vänner osv vilket jag gillar med denna familjen! Men ska byta snart eftersom jag bor hos min kontaktperson där även en annan svensk bor och det får man inte.
-Inte byta mot lagen, ha minst ett C i alla ämnena, visa respekt mot sin värdfamilj..
-Jag spela innebandy innnan, jag försöker just nu komma med i tennislaget och det gårsädär, många duktiga spelare som spelat innan.
-Jadå, du kommer hit för att lära dig, det finns asiater som knappt kan säga hur mår du!
-Dom är snälla, bryr sig inte om vad de har på sig, spontana och kan ''avboka''i sista minuten om du bestämt något. Lata, bil över allt!!
-Olika, men dom flelsta är sköna!
 
Q-Jag funderar på att åka ett år till USA med ef. Är du nöjd med ef? Är det lätt att få vänner? Är ungdomarna i skolan lika dryga och kaxiga som i Sverige eller är dom liksom trevliga och tillmötesgående de första dagarna i skolan??
 
A -Vad kul at du funderar på att åka hit, själva r jag tyvärr inte nöjd med ef och vet många andra som tycker samma som mig, men sedan finns det många som är nöjda med dom! 
-Gå med i en soprt, efterskol avtiviteter så är det lätt att få vänner, men många jobbar och har oftast inte tid att häng efter skolan och på helgerna, men du hittar nog några! 
-Vissa är kaxiga men det finna jätte många snälla som bryr sig! Det gäller bara att hitta dom ;)
 
 
 
Q-Hej vilken skola går du i? Hur många är det i den skolan? Vill själv bli utbytesstudent när jag går i 2an, något du rekommenderar ska packas?
 
 
A -Jag går på Cousino High school i Warren, michigan och  det är 1800 elever. 
- Vaf roligt, hmm marabou, djungelvrål alltid kul att se hur amerkanarna reagerar när dom äter det!!
 
Q- Är ef bra eller har det varit mycket krångel??
 
A- Ja jag har haft en del krångel med EF. Kommer berätta mer senare om ensådär 3 månader :) 
 
 
Q- Nu kommer massa frågor här men: 
*Varför ville du byta skola, familj, stat osv? :) 
*Brukar man inte bara få byta familj inom samma distrikt typ? 
*Sa du att du inte trivdes eller hur funkade bytet? Är inte EF rätt nonchalanta på det sättet? :/ 
tack för svar! Kram :)
 
A- Familjen var tyvärr ingen bra matching och vi klickade inte, och skolan var en privat kristen skola och jag hade förserätt mig att gå på en public high school. Sen var jag tvungen att byta stat om jag ville byta skola efftersom TN är en av staterna som inte tar emot utbytesstudenter mitt i terminen. så det var därför jag var tvungen att byta stat :)
- Vissa representater är ja. Men det är ditt år och du har betalt så du har rätt till att byta om du inte trivs, men EF vill att man försöker, jag försökte i 3 månader i TN och hos den äldre damen i MI jag bodde hos försökte jag i 6 veckor. 
 
 
 
Q- Nu när du gör ditt utbytesår krm du komma tillbaka till sve och börja 1:an.?
 
A- Nej jag kommer börja tvåan gick ettan innan jag åkte! :)
 
 
 
Q-bytte du till en skola som inte är kristen och om ja, hur fick du göra det??? :)
 
A- Ja jag bytte från en privat kristen skola i Tennesee till en public high school i Michigan, bytte alltså familj och stat samtidigt! Ja kan sammanfatta det så här, jag + mina föräldrar ringde EF x antal gånger och fick vänta 3 månader innan jag kunde byta :)
 
Q- Jag ska åka med EF, har du tyckt att dom har krånglat mycket? 
Varför rekommenderar du YFU? :) 
 
A- Ja tyvärr. det är ett mindre företag så dom vet vem dom pratar med och ''känner '' dig bättre, Ef blandade ihop mig med en annan tjej osv vilket är väldig oprofitionelt. 

DAY 205

Igår hade vi ännu en Snowday, precis när man tror att ska börja bli bättre väder så blir det tvärt om massa snö under natten kom, notera att jag var ute och spring i Tisdags!!  Idag hade jag först team-bullding inför puderpuff, sen två onödliga lektioner hade halfday pga konferanser, vi övade inför Acade-a-me award en sista gång och det gick super!! Ska bli jätte kul att köra allt på riktigt imorgon! Efter det hade jag Tennis, ber till gudarna att jag kommer med i laget, vi är 40 som gör tryouts och 30 som kommer med! 
 
Är helt död just nu, vill bara sov, ska ut och käka, hem och göra läxor samt förbereda inför imorgon med hår, smink, kläder osvosv. Kommer vara i skolan från 7-ca22 alltså 15h! Men det kommer bli svin kul! på lördag ska vi försöka hitta skjus så vi kan åka skidor och snowboard. På söndag är det EF event men massa utbytisar! 
 
Ser alla era komentarer och ska försöka hinna med att svara på alla på söndag, ställ gärna mer!! Blir jätte glad av alla komentarer! pusss ha en underbar dag!! 
 
 

DAY 203

Ska försöka svara på era frågor såfort jag kan, ställ gärna fler så kör jag alla på engång i helgen! 
 
Har just nu fullt upp, skola från 7.19-2.19 sen har jag tennis tryouts till 16, sen kommer jag hem duschar, gör läxor, äter och fixat lunch till näst dag, sen äe klockan 9/10 och då försöker jag komma till säng. om jag kommer med i tennis laget så har vi träning måndag-fredag 15-17 så hoppas jag kommer med annars så ska jag springa track då det inte är någon utagning där. För att uppdatera er lite så jag inte ingen värdfamilj ännu, så letar, men vill verkligen inte byta skola för älskar min skola nu, hade inte klagat på att byta ut några klasser men det funkar!! 
Håller också på att planera och öva in för acade-a-me-award showen som är på fredag. Det är en show som är för alla seniors, där dom blir nominerade till bästa hår, coolast bild, most likly tweeting, best fiends, most changes sence freshmanyear osv osv, sen får dom en pokal och äran såklar om de vinner, det kommer även vara talentacts, så på fredag ska jag vara i skolan från 7.19- ca 22... Men det ska bli svin kul, jag är backstage så det känns bra!!  
 
Picture from last year! 
 

DAY 199

Denna veckan har gått ovanligt fort, varigt hemma både tisadag och onsdag pga ACT-proven. I onsadgs hände det grejer, jag kompå att jag ville ha den amerekanska vinter jackan för min skola ( varsity jacket) visar bild sen. Där träffade jag den skönaste människan. Han fråga om jag och axel ville vara med på westner Senior model show!! Det är en show uppdelad i flera kvällar, man klär upp sig ungefär som på prom, går men sin partner ( ingen känner varandra sen innan) vilket är en vanilg dag för mig vilket känns super eftersom ingen annan känner varandra heller) Egentligen så blir man utval i slutet av 11th grade och blir fram röstad, men han tyckte vi skulle ha the experiense så vi ska vara med. Dom kommer säga saker om oss osv, har inte riktigt fattat det hela än, men ser fram emot det. 
 
Ska snart iväg och kolla på klänningar till showen, sen ska jag hem till Mia från danmark, och sova där. 
 
Idag under leadership classen filmade vi en video till Acade-me-a-vard showen, google it. eller så förklarar jag senare vad det är. 
 
JACKAN 
 

SVAR PÅ KOMMENTAR #2

 • Jag ska åka med EF, har du tyckt att dom har krånglat mycket? 
  Varför rekommenderar du YFU? :)

  Ja, jag har haft extermt mycket krongel med dom, och jag vet att där är många som haft det.. visst alla företag gör misstag men har nog aldrig hört så mycket klagomål som jag gjort med EF. Jag ska definitivft skriva mer när detta året är över, men vill ligga lite lågt just nu. För att samanfatta det hela, det finns folk som är nöjda med ef men då har dom fått en bra familje-matchning och en bra match på skolan/området, alltså inget att klaga på. Men så fort du har något så kan det bli krångel, kan även säga enligt min uppfattning att EF tar emot för många stuenter och har för lite familjer... Jag skulle rekomendera YFU för att det är ett mindre företag, och har inte hört speciellt många klagomål från dom, visst det finns alltid något men inte lika mycket som jag varigt med om. Har en del vänner som åkt med YFU och är nöjda. 

 • Åh tack så hemskt mycket! Det hjälpte mig verkligen!❤ Tipsar du då om att det är bättre att gå i en stor skola? För det var väl det du gjorde? Jag har också hört att man måste typ gå om ett år i svenska skolan när man kmr tbks… :( kan man välja skola då när man flyttar dit? Elr måste man gå då i en speciell utvald skola då typ? Åh Gud asså jag vill så gärna åka till USA men jag är så rädd att det ska bli som jag ej har tänkt mig… btw skit bra blogg! ❤
   
  Nja, det är upp till en själv vad man vill och är van vid.. Jg hade helst vellat gå på en mindre skola eller mallan stor med 500-8000 elever! Det är mycket lättare at skaffa vänner för man ser dom ofta, jag ser nya människor varje dag på min nuvarande skola. Nej man kan inte välja skola om man inte vet en familj som tar in en då skolan också kan ta in en i det området. 
   
  Innan du åker så tisar jag dig om att inte ha några förväntningar, det är sjukt svårt men försök, för då kommer du inte bli besviken. Det kommer aldrig bli som du tämkt dig, och det ska du inte vara rädd för. Jag trodde aldrig att jag skulle byta stat, eller ha 5 olika värdfamiljer ( bott hos 3 ska flytta till min fjärde, en fick jag aldrig flytta in hos för EF kompå att de inte blev godkänna efter familjen hade kontaktat mig) 
   
  Ställ gärna mer frågor svarar gärna!! 

SVAR PÅ KOMMENTAR

Hej! Jag funderar själv på att bli utbytesstudent och har så många frågor, här är bara några av de frågor som jag undrar! 
Får man välja värdfamilj elr vilken stat man vill bo i? 
Hur länge kan man vara ustudent? 
Är high school som i filmer? Vad är det som skiljer sig om inte? 
Är det typ cheerleder som är de "populära" och fotbollskillarna? 
Är festerna med röda muggar? 
Gick du typ på gymnastik innan eller var du typ jättevig skatt du kunde vara med i laget? 
Är det många av dina vänner som har bil som kan skjutsa dig? 
Är det svårt att förstå engelskan? Vilket betyg har du i engelska i Sverige innan då åkte? Har C, vg tror du att jag skulle kunna klara det? 
Kmr kanske på mer frågor sen… puss❤
 
HEJ! Om du vet en värdfamilj som du vill bo hos kan du bo där och få en viss summa i rabbat, det finns möjlighet att välja stat men inte säkert att man får den, om man gör det behöver man addera en viss summar, tror det är runt 7000. Om man sedan inte får den staten ( man får välja 1,2,3 stater) då får man pengarna tillbaka. 
 
Det beror helt på vilken skola du kommer till, min nuvarande är mer som i filmerna, tex under basketmatchena har vi väldigt mycker schoolspirit, men på min förra i TN så var det inte alls som i filmerna, det var en liten skola osv. Så det beror på.
 
Nej, så är det inte alls, visst cheerleaders hänger en del med fotboolskillarna för de snckar med dom innan matcherna osv, har en del kompisar som är med i cheerleadinglaget och de är precis som vilka andra elever. 
 
Ja många använder de röda muggarna på festerna här.
 
Nej jag gör inte gymnastik och kommer nog aldrig göra det, om du funderar på att göra något liknade här så beror det helt vilken skola du kommer till, om de sattsar mycket ( många gör det) eller inte. 
 
Just i mitt område så är det väldigt många som inte har råd med bil, jag har en del vänner med bil som oftast erbjuder sig att skjussa, men hört av mina utbytesvänner som bor på ställen där folk har mer pengar har bilar osv precis när de fyller 16, så det beror på vart du hamnar. 
 
Nej, du kommer in i  Engelskan lätt, om du inte förstår FRÅGA, många är väldigt hjälpsama med det och du kommer klara dig jätte bra, hade VG i engelska innan jag åkte hit och det funkar utmärkt, oroa dig inte för det. Du åker hit för att lära sig, det är sjukt många asiater som knapp kan prata, och svenskar är väl kännda för att kunna mer, och du kan mer än vad du tror.
 
Jag skulle rekomendera dig som vill bli utbytessudent att kolla rundor på massor av bloggar, ställa 1000 frågor, om allt, om hur jobbigt det är, fårga flera personer, fråga folk som åkt hem och avbrutit sitt år. Det är inte lätt att vara utbytesstudent och företagen som ebjuder detta säger oftast inte hur dåligt vissa kan få det, så FRÅGA så många du bara kan. Jag skulle även tipsta att åka med företaget YFU, jag åker själv med EF high school year. 
 
puss och kram, det är bara att stäla mer frågor!! 

Day 192

I måndags var jag sjuk så stannde hemma, tisadag-torsdag helt vanliga skoldagar !!

I fredags åkte alla vi i leadership classen till ett collage för att kolla på olika presentationer samt att vi skulle göra lite presentationer, hade sjukt kul!! det var så sjukt galet, och dagen sprang förbi jätte fort! Dagens rolgaste händelse var när jag och några andra ledde minst 200 pers till matsalen, och vi visste inte ens om vi gick rätt, haha!! men vi lyckades och vi fick käk först!

på kvällen gick vi på tjejernas basketmatch, det var galet kul och vi i hejarklckaen var as grymma!! och guess who is district champions? jo vi!! as kul när vi vann, då skullle coach Lee slänga sig i studentpubliken, trodde dom skulle tappa han ett tag men det funka! 
 
Idag kom Emma från sverige över, har mast chillat hemma inte hänt super mycket, imorgon ska jag få lite plugg gjort!

Dagens fundering: när i hela värden ska jag få en värdfamilj så jag kan börja känna mig lugn och komma in i allt?? har bott hos min representant i 7v, Ef har lovat mig en värdfamilj i 12v, BULLSHIT att dom lovar en ny värdfamilj efter 2-8v som dom skriver på deras hemsida!! Så nu ska jag bara få veta om jag får stanna på min skola eller inte, eller om jag ska få byta stt igen, sa till ef för 1,5v sen att jag kunde försöka i 2v till  att hitta en familj i mitt område, sen kunde de börja leta i hela usa... plus att EF boston är bortresta i 10 dagar gör inte saken bättre heller!! måste säga att jag är så trött på detta företag så det finns inte, man lär sig helt klart av sina misstag! 
 
 
bilder från fredagen!! 
 
 
Bilder från tjej basketmatchen
 
Pappa överraskade hannhis med blommor!! 
 

RSS 2.0