100 DAYS IN AMERICA!!

Har varigt riktigt dålig på att blogga, men mycket händer just nu.. inte så att jag inte har tid.. utan bara mycke att tänka på förtillfället!! Just nu är det thanks giving break.. och vem gillar inte lov? Käkade en thans giving middag hos min värdmammas dotter igår, och tyvärr åkte vi inte och schoppade mitt i natten som de flesta andra gjorde, synd hade mer än gäna gjort det, menmen. Åkte istället vid 7.30 imorse och fick med mig hem, vinterjacka fr¨n hollister, uggs, två små väskor, jeans från RL, och allt detta gick knappt på 2.300 kr, måste bara säga att jag älskar att det är så billigt här, hade knappt fått ett par uggs hemma i sverige! Min MK väska som jag beställde förra veckan anlände också idag, så ska åka över till emma och hämta upp den någon dag!
 
Min status på fb igår:
''Happy thanksgiving!' I'm so thankful, everyone who been supporting me during this time in America! I love you all, my family and friends back home in Sweden! You're the best!''
 
Har tyvärr ont om bilder, men kan passa på att säga GRATTIS TILL VEDNELA SOM FYLLER ÅR IDAG!! GRATTIS BÄST!
 
 

FRIDAY!!

Fredag idag, fullspäckad med andra ord! va i skolan, hittade lite andra brundar att sitta med på lunchen vilket var trevligt, mina typer fast de skulle varigt i sverige eller så skulle alla organisationer inte haft så många regler! haha, nej men ska nog hitta folk jag gillar att umgås med snart! inte lätt men det är kul att sncka med nytt folk varje dag även om det är sjukt jobbig ibland också!

Såg somsagt the hunger games II, och ja gå och se den! Har dock inte läst boken men alla som gjort det sa att boken var bättre osv, men filmen var grym, började tom böla, som en liten flicka igen. Kom hem och fick snackat med mamma och pappa, käkade och åkte sedan iväg till ishallen för at åka skridskor, haha gud vad dålig jag kännde mig!! 

En lite rolig sak jag tänkte på när jag va där.. jo där var hur många ungdomar som helst i min ålder, och äldre folk gick alltså dit en fredagkväll, det skulle alrig hända i Sverige, vi skulle antingen festa eller ha tjejkväll.. Men det verkar faktigst sjukt kul att åka dit med massa kompisar osv, musik och discolampona var på så helt dött var det inte!! typiskt amerika att hitta på sånna saker, vi svennar skulle nog aldrig gå och bowla med ett gäng, osv.. bara en liten tanke!

 

Babes

Har fått ihop alla skolsaker nu, och valt ämnen!! dock har jag varigt hemma de två senaste dagarna pga feber, stress och hemlängtan! ingen bra combo. Det var mycket svårare att byta familj och skola än vad jag trott, men får käma för att hitta vänner osv i skolan, har trotts bara gått en halv dag! Imorgon planerar jag att vara tillbaka, klockan 12.45 checkar jag och coco ut för att gå och se Hungergames med Russel (värdmammas son) så det bli la najs! På kvällen är planen att vi ska åka skridskor och käka pizza! 

På lördag ska jag iväg med lite svennar och skandinavier till en svenskmarknad så ser fram emot det riktigt mycket!! 

Mina brudzz + rova fick även dreas julkalpp/tröjona idag, hoppas dom blev glada, och efter ett skypsamtal redan klockan 06.00 imorse kan jag nog konstatera det, haha! Så det gjorde min dag 100 gåner bättre!!
 
 
 
3 MÅNADER HAR NU PASSERAT!

Sen jag flyttade hit för 3 månder sen tills idag har jag lär mig så sjukt mycket. Har en helt annan syn på hur människor faktist lever här, idag har jag mycket lättare att aceptera läget som det är. Även om det inte blir som man tänkt sig, utan helt åt andra hållet, och att det är ett stort jävla lotteti på hur man blir placerad och hur ens år kommer ser ut. allas år kommer se olika ut och alla kommer uppleva olika saker, träffa olika sorts människor, och vissa kommer spendera hela sitt år här andra åker hem tidigare.  Om jag hade vetat hur stort ''lotteri'' och verkligen mer infor om hur ens år faktigst kan se ut, inte bara de posstiva sakerna som händer här, så hade jag nog aldrig åkt. säger inte att jag ångrar att jag åkte, och jag vet att det kommer bli bättre här och jag känner mig välkommen där jag har varigt och där jag är nu. Men att fått uppleva allt detta så vet jag inte om det är värt ett extra år i Sverige, alla pengar som lagts och all hemlängtan och jobbiga stunder jag haft eller kommer ha, vem vet! Men jag ska verkligen försöka mer än någonsin denna gången för att göra detta året till det bästa, jag är verkligen jätte taggad på att börja på min nya skola och hoppas det kan sluta bra.. för något jag vet säket, när tiden är inne och man inser att man måste säga hejdå till alla så kommer man inte vilja åka hem, men kommer inte vilja lämna detta stället. men samtidigt så kommer man sakna de där hemma så otroligt mycket. Att vara utbytesstudent är ingen dans på rosor, det är jobbigt, mycket mer än vad man kan föreställa sig, man har verkligen upp och ner dagar här. Så till alla er som fundra på att åka, kolla upp allt ni kan innan ni bestämmer er, är det värt det? för många är det för andra inte. Men jag är säker på att om jag inte hade åk så hade jag också ångrat mig, det är svårt att sätta ett bra ord eller mening på om man ska åka eller inte. Men har man tur så klart det är värt det, har inte mindre tur kan man börja fundra, men många som åker på utbytesår säger att det är det bästa dom gjort, och ångrar det inte en sekund, förmodligen något jag också kommer säga i slutet av året, somsagt har lärt mig sjukt mycket och är otroligt tacksam att jag fick åka för mina föräldrar!! Långt inlägg men behövde skriva av mig. 

FIRST DAY IN MI

Första dagen i Michigan spenderasdes på bion, såg thorn men min värdmormor eller värd mamma fast kallar henne mormor, iaf såg den med hennes son och tjejen från taiwan (coco) som även bor här. bor i närheten av två svennar vilket känns toppen!! Har även packat upp allt i mitt nya rum, köpt ett stort vitt papper så jag kan sätt upp massa bilder på den som sedan ska upp på väggen! Imorgon ska jag och coco åka till ett mall med någon släkting (20-årig tjej) är det ända jag vet.. Behöver lite varma kläder nu när jag flyttat hit!

Flyget och allt gick bra igår, fick sitta i första klass, riktigt gött! och btw nu har jag bara 6h skilland till Sverige!

MICHIGAN IMORGON

Allt kom så snabbt och imorgon klockan 18.00 TN tid sitter jag på ett plan påväg till min nya stat, familj och skola! Skolan har verkligen allt jätte många sporter och ser fram emot det sjukt mycket!! skriver mer en annan dag måste paka och fixa lite nu, annars går jag min sista dag på LCA imorgon och ska säga hejdå till alla!! 
 
KOMMER börja på Cousion high school om ni känner för att stalka den, haha!

THE WEEKEND

Helgen spenderasdes på bästa sätt med Jill, Elizabeth, Hannah och Victoria som nu flyttat in hos familjen... I lördags hade Elizabeth senior pictures där även jag fick vara på några. På kvällen åkte vi över till hennes kompis, på ett matparty, ja sånt finns bara här i usa.. vi käkate hambrugare osv spelade ett spel, vi var 17 pers som trängde uppe ideras tv rum, mysigt... skrattade som aldrig förr och hade det riktigt kul med dom!! Söndag var det upp tidigt för att åka till kyrkan i 4,5h.. tur de har wifi säger jag bara. Efter det tog dom med mig till NASHWILLE DOWN TOWN!!! Åt på old spaghtti factory, jätte gott, gick rundor i staden och fottade en massa, jätte glad att de tog med mig dit så jag fick se allt innan jag flyttar, kommer sakna dom något enormt. Men går allt som planerat så kommer dom upp och hälsar på mig, även om jag inte kan spendera året hos dom känner jag mig som en av dom och att jag har enplats där! Jätte glad att jag fått lära känna dom. 
Victoria, Jill, jag
 
 
Victoria, Elizabeth, Jag
 
 

10 tings American don't know about swedish girls!


NY placering och NY stat!

Idag är det Fredag, äntligen!! Vid 18.30 åkte jag jenni och marissa in till skolan igen för att se musikalen de satt ihop, mycket bättre nu på kvällen än när vi fick se den i skolan, efter det åkte vi till IHOP för käk, och dit kommer jag lätt åka tillbaka och äta. Imorgon hämtar Elizabeth och jill och även Victoria upp mig, kommer spendra helgen där och kanske min sista helg här i TN.. Ja fick medelat av min IEC  som rubriken säger att Ef har hittat en skola och ny VF till mig, kommer förmidligen flytta nästa vecka, vet inte jätte mycket än utan att det är i Michigan så kommer byta stat och att det ligger 40 min utanför Detroit... Kommer uppdatera er med mer info när jag vet mer, har ni frågor så är det bara att skriva på. 

"It's just difference" - WEEK 11!

Idag hade min skola premiär för vår musikal, ja den var inte riktigt klar och de behövde öva mer så vi fick se den två gånger och skippa några lektioner!! Varför klaga? Haha! Avslutade dagen med matte och hade en quiz som inte gick jätte bra och bara för det så ska vår lärare ge värsta läxan gör de som failade och skriva om testet 5 gånger?!? Haha, första gången det går dåligt för mig och första gången han ger oss sån mega läxa, inte kul! 

Har lite news för er, dock får dessa vänta tills imorgon eller fredag!! Inte hel klar än vad som händer här nere i staterna ännu! 

1kg snickers! Hitta det hemma i Sverige om ni kan! 
WEEK 11

Har påbörjat så många inlägg de senaste dagarna men valt att inte publicera dem, förra veckan var verkligen en riktig berjodalabana. Måndag-fredag hände inte mycket i skolan... På Fredagkväll åkte vi till några släktningar för att göra bus eller godis, eftersom det var storm och dålig väder här under torsdagen. Fick en massa godis, never too old. vid tio åkte vi till ett spökhus fast i skogen, gick en runda på 20 min och håll bokstavligen på att skita ner mig, jävlar vad rädd jag var... levande människor med motersågar osv. På lördagen hämtade Elizabeth och jill upp mig, de hade satrrbucks chitea med sig, guldvärda!! vi letade efter klänning till dom hela förmidagen eftersom Elizabeth ska vara med i millitary couten för hennes skola, hittade en jätttte fin som passade henne perfekt, dock 800 dollar var lite för mycket... jag är sjukt taggad på att leta efter länning till mig på prom, det finns verkligen jätte många olika och alla är hur fina som helst, så mamma och pappa ni kan börja spara till en till mig, love you hehe!! På kvällen var det konsert och det var några bra band, hängde med dom till kyrkan på söndagen och den kyrkan är jätte rolig för att vara en kyrka, rappare och dansare, sjukt duktiga är dom!!
 
Åkte sedan till kina buffe och sen hem till Debby ( en tysk utbytestudent) åkte med henne och hennes värdmamma till CHEEKWOOD, det är ungefär som att sofieroslott skulle vara upplyskt med massor av lampor, sälvklart fanns det ett museum, det var jätte mysigt att bara gå rundor där, det påminnde också lite om ljusfestivalen vi hade förra året!
 
 

What do you think about People, Swedish culture?


RSS 2.0